Stevardesa z rešilnim jopičem. Foto: Reuters
Stevardesa z rešilnim jopičem. Foto: Reuters

"Letalska družba Srednjega sveta", kot se Air New Zealand (ANZ) oglašuje ob tej priliki, je dokazala, da so monotoni demonstracijski videi o varnostnih ukrepih na krovu lahko dejansko zabavni.
V videu vidimo vrsto hobitov, škratov, čarodejev, pritlikavcev, Golluma, dva pravnuka avtorja Hobita J. R. R. Tolkiena in tudi samega režiserja obeh trilogij (Gospodar prstanov in Hobit), Novozelandca Petra Jacksona.

Potniki pozornejši
"Potniki cenijo sproščen in zabaven pristop podajanja pomembnih informacij o varnosti," je za CNN povedala vodja trženja ANZ-ja Jodi Williams. "Potniki so z novim videom opazno pozornejši na varnostna navodila." ANZ je podobno domiselne videe posnel že z gurujem fitnesa Richardom Simmonsom v bleščičastem topu in celotno ragbijsko ekipo Nove Zelandije.

Štiriminutni video so posneli v treh dneh v sodelovanju s produkcijsko družbo Weta, ki si je za Gospodarja prstanov prislužila tudi oskarja. Rezultat je verjetno najbolj vrhunsko sproduciran varnostni video vseh časov.

Svetovna premiera Hobita: Nepričakovano potovanje bo 28. novembra na Novi Zelandiji, v Slovenijo pa prihaja 13. decembra.