Gradnja kolesarske povezave Celje–Štore–Šentjur se je začela maja 2022. Povezava je dolga 11,6 kilometra in je v celoti asfaltirana, novogradnje je za 8,6 kilometra. Odprtje je bilo sprva predvideno septembra, a so ga morali zaradi neugodnih vremenskih razmer prestaviti.

Direkcija RS za infrastrukturo, Mestna občina Celje, občini Štore in Šentjur ter Regionalna razvojna agencija (RRA) Savinjska so tako povezavo šele danes uradno odprle.

Dogodek se je začel na parkirišču pri Zgodovinskem arhivu Celje. Kolesarska karavana na čelu z državnim sekretarjem na ministrstvu za infrastrukturo Andrejem Rajhom, župani celjske občine Matijo Kovačem, Občine Štore Miranom Jurkoškom in Občine Šentjur Markom Diacijem ter direktorico RRA-ja Savinjska Bojano Stopinšek se je na poti ustavila pri Godčevem mostu v Štorah.

Pot je nadaljevala proti železniški postaji v Šentjurju, kjer so konec kolesarjenja pospremili tudi z uradno slovesnostjo.

Vrednost pogodbe za izvedbo gradbenih del povezave je okrog devet milijonov evrov. Iz podnebnega sklada in Evropskega sklada za regionalni razvoj je bilo za gradnjo zagotovljenih 5,4 milijona evrov, še dodatne tri milijone evrov pa je prispevala direkcija za infrastrukturo. Občina Štore je medtem iz občinskega proračuna sofinancirala gradnjo omenjenega Godčevega mostu v vrednosti okoli 280.000 evrov.