Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prizore vožnje z novim avtobusom bi lahko zlahka zamenjali za nesrečo neprevidnega voznika. Avtobus s polno paro, kot da bi zgrešil zavoj, zapelje v reko ob glasnih krikih potnikov in okoliških labodov. A namesto da bi avtobus potonil, se po začetnem razburjenju mirno ustali na vodni gladini in elegantno nadaljuje svojo pot po Seni.

Pariška račka

Pariška račka, kot se avtobus imenuje, je nova atrakcija mesta, ki turiste na oglede redno vozi od letošnjega poletja. Po besedah istoimenskega podjetja, ki avtobuse upravlja, je to prvo takšno civilno prevozno sredstvo na pariških ulicah.

Organizatorji pričakujejo, da bodo račke postale stalnica pariške turistične ponudbe. Foto: Reuters
Organizatorji pričakujejo, da bodo račke postale stalnica pariške turistične ponudbe. Foto: Reuters

Podobne avtobuse sicer poznajo tudi v nekaterih drugih mestih, večinoma pa gre za prirejena vojaška amfibijska vozila. Kot še dodajajo v podjetju, v primeru njihove račke ne gre za takšno prirejeno vozilo, ampak za popolnoma novo zasnovo vozila, popolnoma prilagojenega turističnim vožnjam. Za to so se odločili predvsem zato, ker so prirejena vojaška vozila znana po nesrečah, požarih in pomanjkljivi vodotesnosti.

"To je bilo res nekaj novega in zanimivega," je za Reuters povedala dvanajstletna Gulia Gallo iz Italije. "Zelo sem se zabavala." Tudi drugi potniki na krovu so se strinjali, da gre za izjemno izkušnjo, ki ponuja popolnoma novo turistično izkušnjo v mestu.