V Radovljico se po dveh letih premora zaradi pandemije covida-19 vrača festival čokolade. Dvodnevna prireditev, ki jo organizira javni zavod Turizem in kultura Radovljica, bo ta konec tedna v deveti izvedbi potekal na zmanjšanem prizorišču. Festivalsko dogajanje bo tako zgoščeno v radovljiškem parku, v starem mestnem jedru pa bo na voljo ponudba radovljiške kulinarike, medtem ko bodo mestni ponudniki kulturnih doživetij odprli vrata muzejev, delavnic in galerij.

Na stojnicah bo tokrat izključno ponudba 18 prijavljenih čokoladnic iz Slovenije, Hrvaške in Italije, med njimi je tudi nekaj povsem novih imen. Degustacija bo potekala z degustacijskimi kuponi, pri tem pa bo ena pola s štirimi kuponi stala tri evre.

Festival, priljubljen predvsem pri družinah, letos prvič uvaja vstopnino

Zaradi precejšnje rasti stroškov so se morali na festivalu prvič odločiti za vstopnino. Ta bo za odrasle pet evrov, vstop za otroke do 18 let pa bo brezplačen. Radovljiški festival, največji dogodek, posvečen tej sladki pregrehi v Sloveniji, po besedah vršilke dolžnosti direktorice javnega zavoda Kaje Beton ni le sejem, temveč ponuja tudi bogat kulturni in animacijski program.

Velik del animacije bo namenjen otrokom, saj je festival, ki je leta 2019 v treh festivalskih dneh privabil okoli 55.000 ljudi, že od samega začetka zelo priljubljen prav pri družinah. Na glavnem odru bodo med drugim gostili zasedbi Batista Cadillac in Ansambel Saša Avsenika ter Trkaja in Boštjana Gorenca – Pižamo. Poseben šotor bo namenjen kulinaričnim delavnicam, ki jih bodo izvajala znana imena s televizijskih zaslonov.

Ljubljana za dva dni postaja prestolnica sladkega in pekočega

Sočasno pa v Ljubljani poteka mednarodni festival Čili in čokolada, ki se po treh uspešnih izvedbah v Mariboru letos prvič širi še v slovensko prestolnico. Dogodek, ki ga organizira podjetje Factumevent, v Ljubljano prihaja na povabilo javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

V Ljubljano, kjer bo sladko in pikantno kulinarično doživetje potekalo na Pogačarjevem trgu, bo prišlo več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine.