Največ pohodnikov gre na Krn, Batognico, Rdeči rob ali Mrzli vrh. Koča na planini Kuhinja pa je zlata vredna na povratku.

Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

"V prizidku so sobe za pohodnike, v pritličju so nove sanitarije in moderna kuhinja," je povedal Zdravko Likar iz Planinskega društva Kobarid. "Lepo je, ker je ogromno delovne površine, imaš prostor, aparati so drugačni, hitrejša je priprava, vse je lažje," je dodal Janez Orel iz Koče na Planini Kuhinja.

"Ponudba je zelo dobra, cene so zelo primerne, niso pretirane, ker ponekod jim je vse ušlo izpod nadzora," je povedala Milena Vrunč iz Planinskega društva Šmarje pri Jelšah.

Obnova koče je stala 100.000 evrov. "Najeli smo kredit, ker članarina in zaslužek nista zadostovala," je povedal Zdravko Likar.

Tu mimo vodita Alpe Adria trail in Pot miru, nedaleč proč tudi Slovenska turnokolesarska pot in Slovenska planinska transverzala. "Moram poudariti, da je vstopna točka z južne strani na Krn neverjetno oblegana, letos naštejemo tudi po 400 planincev na dan," je še povedal Likar.

Koča bo odprta vsak dan še cel september, zaključek obnove koče, predvsem fasado, pa kobariški planinci načrtujejo naslednje leto.

Razširjena koča na planini Kuhinja