Nevesta na Španskih stopnicah. Foto: AP
Nevesta na Španskih stopnicah. Foto: AP

Lacij, kjer je tudi prestolnica Rim, je druga najbolj poseljena pokrajina v Italiji. Pod pobudo "Lacij z ljubeznijo" so regionalne oblasti namenile skupno 10 milijonov evrov tako za italijanske kot za tuje pare, ki se odločijo trošiti za veliki dan pri njih, pa naj si gre za zakusko, cvetličarje ali pa organizatorje porok.

Upravičeni do spodbude bodo vsi pari, ki so se poročili (bodisi civilno ali cerkveno) med 1. januarjem in 31. decembrom 2022. Subvencija lahko krije tudi stroške medenih tednov, poročnega fotografa in glasbenih izvajalcev.

Neveste pred Fontano di Trevi. Foto: AP
Neveste pred Fontano di Trevi. Foto: AP

Uradna stran Lacija navaja, da upajo, da bodo subvencije povečale promet v pokrajini in pomagale lokalnim ponudnikom gospodarsko okrevati po pandemiji covida. Italija ima enega najvišjih deležev smrti, povezanih s covidom, bila je tudi ena prvih držav, ki je uvedla zaprtje javnega življenja.

Od Španskih stopnic do Fontane di Trevi

Septembra 2020 je Assoeventi, podjetje za organizacijo porok, za Financial Times povedal, da je bilo 85 odstotkov načrtovanih porok v Italiji za tisto leto zaradi pandemije prestavljenih.

“Shemo potrebujemo za podporo sektorja, ki je močno trpel zaradi gospodarske krize," je povedala Nicola Zingaretti, predsednica Lacija, za Guardian.

“V ta namen smo postavili na stran veliko naložbo, pri čemer gledamo tudi na turistični sektor in dobro vemo, da se po zaslugi izjemne kulturne dediščine ponašamo v naši regiji z ogromno lokacijami, ki sodijo med najbolj čarobne in fascinantne na svetu.”

Med najbolj priljubljenimi lokacijami za poročno fotografijo sodijo v Rimu Kolosej, Španske stopnice in Fontana di Trevi.