Prazgodovinski tekači. Foto: AP
Prazgodovinski tekači. Foto: AP

Svetovno prvenstvo tiranozavrov so na hipodromu Emerald Downs v mestu Auburn blizu Seattla prvič priredili leta 2017, a bolj kot za šalo: neko podjetje, ki se ukvarja z deratizacijo, si je namreč tek v kostumu tiranozavra zamislilo kot obliko teambuildinga za svoje zaposlene. A je dogodek požel toliko pozornosti (in navdušenja), da so ga že leto pozneje ponovili in sodelovanje omogočili tudi širši javnosti.

Iz leta v leto je dogodek rasel, tako da je letos slabih 100 metrov preteklo rekordno število tiranozavrov, več kot 200.

Tek se je letos prvič končal s fotofinišem – kar trije mesojedi plazilci (oz. tekači v njihovih kostumih) so namreč ciljno črto prečkali skoraj hkrati. Šele po ogledu počasnega videoposnetka je nato žirija lahko razglasila zmagovalca – to je postal Ocean Kim s Havajev. Le nekaj milimetrov za njim je v cilj pritekel Deno the Dino oz. Colton Winegar iz zvezne države Idaho, tretji pa je bil Seth Hirschi, ki si je za dinozavrski alter ego izbral ime Rex Ray Machine, poroča AP.