Foto: EPA
Foto: EPA

Bonnie Gooch naj bi prejšnjo sredo z masko na obrazu in sončnimi očali vstopila v banko, blagajniku je izročila listek, na katerem je pisalo, da želi gotovino, piše britanski BBC.

Videoposnetek prikazuje gospo, kako v nekem trenutku udarja po pultu in zahteva hitrejšo dostavo gotovine, so povedali tožilci, preden se je odpeljala v svojem avtomobilu, ki ima oznako za invalide.

Preden se je odpeljala s kraja dogodka, je še pustila sporočilo s pripisom: "Hvala. Oprosti, nisem te hotela prestrašiti."

Policisti so se odzvali na klice o ropu, gospo pa so našli v njenem vozilu, iz katerega so se širile močne vonjave po alkoholu, na tleh pa je bil denar, so še sporočili s tožilstva.

Priletno ženico so aretirali, obtožena je kraje. Na odločitev sodišča čaka za zapahi.

"Ko so se ji policisti prvič približali, so bili zmedeni, saj je iz avtomobila stopila majhna starejša gospa," je načelnik policije Pleasant Hilla Tommy Wright povedal za Kansas City Star. "Na začetku nismo bili prepričani, da imamo pravega človeka."

Gospa Booch je sicer že dvakrat zakrivila rop. V letih 1997 in 2020, ko naj bi bančnemu uslužbencu izročila rojstnodnevno čestitko, na kateri je pisalo "to je rop".

Wright je dejal, da gospa nima diagnosticiranih bolezni, a zaradi njene starosti skušajo ugotoviti, ali so do tega vendarle privedli zdravstveni razlogi.