38-letna Erin iz Michigana je tako postala uradna rekorderka v dolžini brade med živečimi ženskami. Prejšnji rekord je imela prav tako Američanka, Vivian Wheeler, ki ji je brada zrasla 25,5 centimetra v dolžino, je na svoji spletni strani objavila Guinnessova knjiga rekordov.

Brada nove rekorderke je popolnoma naravna, so dodali, saj ne jemlje kakšnih hormonov ali dodatkov, je pa posledica sindroma policističnih jajčnikov (PCOS). To je stanje, ki povzroča neredne menstruacijske cikluse, lahko pa tudi znake povišane ravni moških hormonov, kot so čezmerna poraščenost, nižji glas in nastanek mozoljev. Zaradi menstruacijskih ciklusov brez ovulacij pa lahko pride tudi do neplodnosti.

Erin so dlake na obrazu začele rasti, ko je imela 13 let. V nekem obdobju se je brila tudi trikrat na dan, je dejala, znebiti se jih je skušala tudi z voskanjem in različnimi izdelki, ki so obljubljali, da bo poraščenost izginila. Z dlakami se je borila tako v času odraščanja kot v odraslem obdobju, ko pa je delno oslepela, ji je britje postalo nadležno. Tudi njena partnerica Jen jo je začela spodbujati, naj si pusti rasti brado.

Erin se sicer bori tudi z drugimi boleznimi, saj so ji morali zaradi sepse amputirati spodnji del noge, velike težave ima tudi z vidom, saj je izgubila centralni vid, ostal ji je le še periferni. Kljub temu na življenje še vedno gleda s svetle plati, še več, dejala je, da je postala "najbolj pozitiven človek na vsem svetu".

"Brada skrije moj podbradek"

Brado si je pustila rasti v času zaprtja javnega življenja zaradi epidemije covida-19, saj jo je zanimalo, kako bogat okras ji lahko zraste na obrazu. "Bolj kot je moja brada rastla, bolj se je večala tudi moja samozavest. Poleg tega smo morali takrat nositi maske, zato nisem vzbujala veliko pozornosti," je dejala.

Zdaj se šali, da je dobra stran njene bogate brade tudi ta, da ji skrije podbradek, slaba pa, da se v dlake "vse zaplete", zato iz nje pogosto splete kitke ali jo spravi za majico.

Njena partnerica Jen je dejala, da se ljudje pogosto obračajo za njima, česar pa Erin zaradi težav z vidom ne opazi. Sama pa si želi, da ju ljudje ne bi sodili na podlagi videza.

Erin pa je ponosna, ker ji je stvar, ki se je je tako dolgo sramovala, zdaj prinesla vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, kar se ji zdi "čudovito". "Nikoli si niti v sanjah ne bi mislila, da se lahko s čimer koli vpišem v knjigo rekordov. Hvaležna sem, da me niste prezrli, pa čeprav zaradi stvari, za katere se mi ni bilo treba truditi, saj je pri meni popolnoma naravna," je dejala.