Na letalu je bilo še 150 ljudi. Foto: EPA
Na letalu je bilo še 150 ljudi. Foto: EPA

Marisa Fotieo, ki je bila sicer cepljena tudi s tretjim odmerkom, je pred vkrcanjem na letalo iz Chicaga v Reykjavik dvakrat opravila PCR-test, oba izvida sta bila negativna. Med letom pa jo je začelo boleti grlo, tako se je odločila, da opravi še hitri antigenski test na koronavirus, ki ga je imela s sabo. Ker je ta potrdil okužbo, je posledično preostali del poti čez Atlantski ocean prostovoljno preživela v samoizolaciji v toaletnih prostorih letala.

"To je bila nora izkušnja," je dejala ameriška učiteljica, ki sicer prihaja iz Michigana, potovala pa je z bratom in očetom. "Na letu je bilo 150 ljudi in moj največji strah je bil, da bi virus prenesla," je še dodala Fotineo, katere končni cilj je bila sicer Švica. Med preizkušnjo ji je sicer pomagala stevardesa. "Poskrbela je, da sem naslednjih pet ur imela vse, kar sem potrebovala – od hrane do pijače," je Fotieo pohvalila Ragnhildur "Rocky" Eiríksdóttir, ki je nanjo pazila in jo oskrbovala, in poudarila, da jo je tudi nenehno preverjala in ji zagotavljala, da bo v redu.

Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. #luxuryliving #imsolucky #covid #vaccinated #fyp #viralvideotiktok #quarantine

Če bi še kar koli potrebovala, sta si po pristanku izmenjali kontaktne podatke – ob prihodu na Islandijo se je namreč morala izolirati v temu namenjenem hotelu. "Kupila mi je rože in majhno božično drevesce z lučkami. Bilo je prisrčno, bila je kot angel," je še povedala Američanka.

Svoje nenavadno "popotovanje" je objavila tudi na družbenem omrežju TikTok, videoposnetek pa si je ogledalo več kot štiri milijone ljudi. Objavljanje videov je nadaljevala tudi med obvezno 10-dnevno karanteno – uporabniki so tako lahko spremljali njeno življenje znotraj hotela v glavnem mestu Islandije.