Avstralec Tim Shaddock se je na več kot 6000 kilometrov dolgo pot iz mehiškega mesta La Paz proti Francoski Polineziji skupaj s psičko Bello odpravil aprila. Kmalu sta na njuno nesrečo obtičala, saj je nevihta uničila vse elektronske sisteme na plovilu.

Pomorščak in njegova psička sta tako ostala ujeta v prostranem in neprijaznem severnem delu Tihega oceana. 51-letnik se je prehranjeval predvsem s surovimi ribami in pil deževnico, pred soncem se je zaščitil tako, da se je skril pod nadstreškom čolna. Dva meseca po nesreči so ju končno našli v bližini mehiške obale.

Zdravnik na ribiški ladji, ki ju je rešila, je povedal, da je avstralski mornar ob rešitvi kazal "normalne znake življenja".

"Potrebujem le počitek in dobro hrano, sicer pa sem zelo dobrega zdravja," je za 9News dejal Shaddock, ki je celotno izkušnjo označil za "zelo težko preizkušnjo na morju". Poudaril je, da sta mu pri preživetju pomagala ribiška oprema in znanje. Po reševalni akciji so ga odpeljali v Mehiko na zdravniške preglede.