20-letni Sinphet Kruaithong je osvojil bronasto medaljo. Foto: Reuters
20-letni Sinphet Kruaithong je osvojil bronasto medaljo. Foto: Reuters

Rio de Janeiro te dni piše številne zgodbe, med zgodbami o veselju in uspehih pa se žal znajdejo tudi take o poškodbah in tragedijah.

Ena takih je v družinskem krogu doletela tudi tajskega športnika, ki se mu je v moški kategoriji dvigovanja uteži do 56 kg uspelo zavihteti na zmagovalni oder in si okoli vratu nadeti bronasto medaljo.

A navijanje za vnuka je bilo preveč stresno za njegovo 82-letno babico, ki je skupaj z drugimi člani družine stiskala pesti pred televizorjem doma na severovzhodu Tajske. Izgubila je zavest, se čez nekaj minut sicer spet ovedela, vendar ji niso mogli več pomagati.

Napovedal veliko slavje, nato pa ...
20-letni Kruaithong se je zmagoslavno proslavil s kolajno, stopil na stopničke, dal intervju, v katerem je še napovedal, da bo po prihodu domov medaljo proslavljal tri dni in tri noči, nato pa izvedel žalostno novico.

Babica je bila njegova velika podpornica, v intervjuju za lokalne medije pred tekmovanjem je priznala, da vnuka, ki je na drugi strani sveta, zelo pogreša, vendar je navdušena nad njegovo športno potjo in strastno navija zanj. Želela si je, da bi mu uspelo osvojiti medaljo za Tajsko in njena želja se je nazadnje tudi uresničila.

Sinphet ji je posvetil tudi zapis na Facebooku, kjer je objavil svojo fotografijo z medaljo in pripisal, da bo babica za vedno v njegovih mislih in naj počiva v miru.