Prvi mož ZDA in prva dama Jill Biden sta se v videokonferenčnem nagovoru najprej pogovarjala s predstavniki severnoameriškega poveljstva zračne obrambe, ki so jima zagotovili, da je Božiček na poti. Nato je predsednik v živo sprejel še nekaj klicev ameriških družin.

Foto: AP
Foto: AP

Na kratko je spregovoril z enim od klicateljev, ki se je predstavil kot Jared, in z njegovimi otroki. Ob slovesu je klicatelj predsednika pozdravil s provokativnim geslom Let's go, Brandon (Dajmo, Brandon), ki ga radi uporabljajo podporniki prejšnjega predsednika Donalda Trumpa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Tudi vam želim lepe praznike in vesel božič. Let's go Brandon!" je odgovoril Jared. "Let's go Brandon. Se strinjam," je nato brez kake posebne reakcije odvrnil Biden.

Ni jasno, ali je Biden sploh razumel izzivalno sporočilo gesla, poroča AFP. Posnetek tega trenutka se je sicer hitro razširil po družabnih omrežjih, nekateri so tudi pohvalili predsednikov mirni odziv.

Let's go Brandon je evfemizem za bolj vulgarno geslo, usmerjeno proti predsedniku Bidnu, ki je nastal septembra, ko je novinarka po dirki NASCAR med intervjujem z voznikom Brandonom Brownom napačno interpretirala skandiranje s tribun. Od takrat se je geslo hitro razširilo med podporniki Bidnovega predhodnika Donalda Trumpa, ki ga pogosto uporabljajo kot provokacijo in žalitev na račun trenutnega predsednika ZDA.