Brazilski ribič (fotografija je simbolična). Foto: EPA
Brazilski ribič (fotografija je simbolična). Foto: EPA

Kot poroča brazilska televizija Record TV, njihovo poročanje pa povzema CNN, se je Romualdo Macedo Rodrigues v začetku avgusta ob severni obali Brazilije odpravil na ribolov, ki bi moral trajati tri dni. A v njegovem čolnu se je pojavila luknja, zato ga je zalila voda. Za nameček ribič ne zna plavati, zato je bil izgubljen. Opazil pa je, da se lahko reši tako, da se usede v zamrzovalnik.

"Po brodolomu sem bil obupan, prepričan sem bil, da je to moj konec. A Bog mi je dal še eno priložnost. Ko se je čoln potopil, sem opazil zamrzovalnik, ki je še plaval na vodi. Skočil sem vanj, le nagnil se je na eno stran, a ostal stabilen. Večkrat so okoli mene plavali morski psi, a me niso napadli. Nisem spal, menjali so se sončni vzhodi in zahodi, jaz pa sem molil, da me kdo reši. V zamrzovalnik je vse bolj pritekala voda. Nisem imel ne hrane in ne vode," je razlagal.

Dodal je, da ga je pomirjala in opogumljala misel na ženo in otroke. "Nenadoma sem zaslišal hrup, bili so ribiči in me potegnili na krov. Ne morem verjeti, da sem preživel. Zamrzovalnik je bil moj čudež," je dodal.

"Bilo je, kot bi se ponovno rodil. Nikoli si ne bi mislil, da bom lahko komu pripovedoval to zgodbo," je dejal še, ko so ga po enajstih dneh našli ob obali Surinama.