Dražbena hiša Sotheby's je prodala dres legendarnega ameriškega košarkarja Kobeja Bryanta. Rumeno-vijoličasti dres s številko 24 je ikona kalifornijskega košarkarskega moštva Los Angeles Lakers v sezoni 2007/2008 nosila na 25 tekmah. Bryant je v njem dosegel 645 točk. Takrat je bil tudi edinkrat imenovan za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela sezone severnoameriške košarkarske Lige NBA.

Prav ta dres si je petkratni nosilec prstana prvaka Lige NBA, ki je v strmoglavljenju helikopterja umrl januarja 2020, nadel 23. aprila 2008, ko so ga fotografi ovekovečili med proslavljanjem meta za tri točke proti Denver Nuggetsom. Podobo so na stenah in zidovih po vsem svetu poustvarjali ulični umetniki, predvsem v Los Angelesu.

Nazadnje so zanj leta 2013 na dražbi iztržili "zgolj" 18.678 dolarjev (približno 17.400 evrov). Tokrat pa je nekdo zanj odštel bistveno večjo vsoto denarja, kar 5,8 milijona dolarjev (približno 5,4 milijona evrov). Tako se zdaj lahko pohvali z nazivom tretjega najdražjega športnega dresa – več sta stala le dres ameriškega košarkarja Michaela Jordana (približno 9,4 milijona evrov) in nogometaša Diega Maradone (približno 8,6 milijona evrov).