Foto: Reuters
Foto: Reuters

V tožbi, vloženi na sodišču na Manhattnu, Cartier navaja, da je Tiffany najel nekvalificirano mlajšo upravnico, da bi se poučil več o Cartierjevi luksuzni kolekciji, kjer kosi stanejo od 50.000 dolarjev do 10 milijonov dolarjev.

Cartier je Tiffanyjevo zaposlitev Megan Marino označil za obupan poskus oživitve lastne linije luksuznega nakita, potem ko je slovita draguljarska hiša "izgubila kompas" po seriji odmevnih odhodov iz podjetja. Vse skupaj pa naj bi "odražalo Tiffanyjevo problematično kulturo prisvajanja informacij konkurence".

Iz sodnih dokumentov gre razbrati, da je Tiffany vso krivdo naprtil Marinovi, ki jo je odpustil po le petih tednih. Megan Marino je pod prisego povedala, da je bil Tiffany "bolj zainteresiran, da jo najame kot vir informacij kot pa upravnico za njihovo visoko linijo".

Cartier je ob tem še obtožil Tiffany, da je pustil nekdanjo izvršno direktorico Cartiera delati pri projektu njihove visoke linije draguljev, imenovanem “Modra knjiga", čeprav je imela v pogodbi zapisano, da pol leta ne sme delati za konkurenco.