Tako so namesto običajnega živalskega ali umetnega gnoja v pivovarni Norrebro Bryghus uporabili 50.000 litrov urina, zbranega junija lani na rockovskem festivalu Roskilde, največjem glasbenem festivalu severne Evrope.
Iz ječmena, pognojenega s 50.000 litri urina, so zvarili okoli 60.000 steklenic Pisnerja.
"Ko se je razvedelo, da smo začeli variti Pisner, je veliko ljudi mislilo, da filtriramo urin in ga nato primešamo pivu, kar nas je kar precej zabavalo," je za Reuters povedal Henrik Vang, direktor Norrebro Bryghusa.
Uporaba človeških izločkov kot gnojila v tako velikem obsegu je novost, navaja danski svet za kmetijstvo in hrano, ki se je domislil ideje za "ultimativno ekološko hipstersko pivo", koncept pa že poimenoval za "pivociklažo".
Pisner bo sicer v boju za najbolj hipstersko pivo vseeno imel konkurenco - za zdaj je vseeno še bizarnejše pivo Beard Beer oregonske pivovarne Rogue Brewery. Kot pove že ime, glavni varilec za fermentacijo uporablja kar kvasovke, ki jih je vzgojil v svoji košati bradi.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje