Obiskovalce naj bi čakala dih jemajoča izkušnja. Foto: Reuters
Obiskovalce naj bi čakala dih jemajoča izkušnja. Foto: Reuters

V windsorskem Velikem parku so se že pripravili na veseli december – prvič so ustvarili posebno umetniško instalacijo. Svetlobna predstava se namreč razteza po poti, ki jo na vsakem koraku krasijo raznobarvne luči, nekatere inštalacije pa popestri tudi izvirna glasba. Gozd in voda kraljevskega parka naj bi tako oživela, celoten kraj pa tako, po besedah uradne strani, gostu pričara čaroben večer.

Božična svetlobna predstava v parku mesta Windsor

Steza, na kateri obiskovalci lahko opazujejo laserje, katedralo in polja luči, fontane rož ter holograme mitičnih bitij, je dolga okoli 2,2 kilometra. Da jo posameznik prehodi, naj bi potreboval približno 60 oziroma 90 minut. Doživetje Windsor Great Park Illuminated sta ustvarila IMG in DEAG Entertainment Group/Christmas Garden Deutschland GmbH, podjetji, ki se ukvarjata z organiziranjem različnih, predvsem razvedrilnih prireditev. Slednja družba se lahko pohvali z že 15 tovrstnimi priznanimi projekti po Evropi.

Svetlobna izkušnja bo odprta do 9. januarja

Na kraju ponujajo tudi okrepčilo – poleg hrane ponujajo tudi kuhano vino in vročo čokolado, ob ognjišču pa si obiskovalci lahko privoščijo tudi slezove penice. "Je kraj, kjer se bodo ustvarili praznični spomini, ki bodo ostali še veliko časa," so še zapisali na uradni strani parka.

Svetlobna izkušnja bo med 16.30 in 22.00 odprta do 9. januarja. Za vstopnico morajo odrasle osebe odšteti 21.45 funta (okoli 26 evrov), 13,20 funta (okoli 16 evrov) pa stanejo otroške vstopnice. Številni prebivalci upajo, da si bo predstavo ogledal tudi kateri izmed članov britanske kraljeve družine.