Razvpita plaža Zrće na hrvaškem otoku Pag je polna tako podnevi kot ponoči. Foto: MMC RTV SLO
Razvpita plaža Zrće na hrvaškem otoku Pag je polna tako podnevi kot ponoči. Foto: MMC RTV SLO

Tako kot so novoletni turistični aranžmaji mladih že nekaj let rezervirani za Prago, Bratislavo, Budimpešto, Beograd ... je tudi sezona kopalk prinesla svoje destinacije, kamor potujejo mladi in mladi po srcu. Tja se odpravijo tisti, ki ne iščejo samo nočne zabave, ki jo sklene jutranja zora, ampak zabavo, ki traja praktično ves dan.

Ni jim do tega, da bi mirno poležavali na plaži, se zvečer odpravili na kepico sladoleda, zaplesali v nočnem klubu, zgodaj odšli spat, da se bodo naslednji dan spet lahko čim dalj pražili na soncu. Ne, te destinacije jim omogočajo vse kaj drugega. Tam je vseeno, kdaj si buden in kdaj spiš, saj se v lokalih na in ob plaži ves čas vrti glasna glasba, alkohol teče v potokih, na pol gola telesa pa se zvijajo v vročih ritmih in po navadi tudi upanju, da bodo prav tisti dan srečali princa ali princesko svojih sanj. No, ali pa vsaj za nekaj ur.

Nasprotniki takih počitnic besnijo, da ne gre za nič drugega, kot za seks, droge in alkohol, da trezen takega "živalskega vrta" sploh ne preživiš in da takim dopustnikom morje ne predstavlja nič drugega, kot sredstvo za streznitev.

Povejte svoje mnenje tudi vi!
Mi vam v spodnji fotozgodbi predstavljamo le nekaj krajev, kjer si lahko privoščite takšen dopust, vi pa lahko v komentarjih pod novico razkrijete, kakšno je vaše mnenje o takem načinu preživljanja poletja, na Moj splet pa lahko naložite fotografije vaših najljubših poletnih počitniških krajev - mirnih ali razvratnih, kot vam je ljubše!

Tina Hacler in Tjaša Potisk

Ibiza se je že pred leti uveljavila kot sinonim za divjo dnevno in nočno zabavo v kopalkah, ki se nikoli ne konča, na ta mali španski otoček pa se zgrinjajo predvsem horde angleške in nemške mladine.
Lloret de Mar je priljubljena destinacija za maturantske izlete šol iz praktično vse Evrope. Mesto na obali španske Katalonije najbolj spominja na betonsko džunglo, v kateri pa praktično ni drugega kot hoteli in nočni klubi. Dosti drugega pa tudi ni treba, kajne?!
Na Kreto pa se zgrinjajo tako maturanti kot tudi absolventi. Večina slovenskih turističnih agencij ima v absolventski ponudbi Kreto zapisano na prvem mestu, izlet pa običajno zaznamujejo znamenite tematske zabave. Kreta pa seveda ni edini grški otok, kjer mladi najdejo obilico zabave - tu so še Mikonos, Rodos, Krf, pa Zakintos ...
Črnogorska Budva je bila pred leti sanjski kraj tudi za številne Slovence, željne zabave, ki pa so se kmalu začeli pritoževati, da je mesto postalo enostavno predrago. Zadnje čase pa tudi najbolj zagrizeni ljubitelji tega balkanskega obalnega mesteca tožijo, da vzdušje ni več isto, odkar se tja zgrinjajo trume ruskih bogatašev.
Sosednjo Italijo turisti pogosteje obiskujejo zaradi bogate kulturne dediščine, mladi pa tam lahko najdejo tudi divjo poletno zabavo - in sicer na plažah letovišča Rimini.
Indijska Goa si je svoj sloves pridobila že v hipijevskih časih, zdaj pa so tam znane predvsem zabave ob zvokih trancea - zvrsti elektronske glasbe, ki se je rodil prav v Goi in se od tam razširil po vsem svetu, zasvojil pa je tudi mnoge Slovence.