Glavno vlogo Adonisa Creeda igra Michael B. Jordan. Foto: IMDB
Glavno vlogo Adonisa Creeda igra Michael B. Jordan. Foto: IMDB

V soboto je tako morala policija posredovati na popoldanski projekciji Creeda 3 v kinematografu Mégarama v Saint Etiennu, kjer je sredi predvajanja filma izbruhnil pretep, zaradi česar je moral posredovati varnostnik, pri tem pa je utrpel poškodbo glave, ko so ga izgredniki začeli obmetavati s steklenicami in pločevinkami.

Istega dne je v mestu Thionville izbruhnil še večji pretep, tako da je morala policija iz kinematografa Kinepolis evakuirati 500 ljudi, projekcijo Creeda 3 pa so predčasno končali, poroča Deadline.

Sledil je še tretji pretep, tokrat v severnem francoskem mestu Charleville-Mézieres, zaradi katerega so prav tako morali projekcijo filma z Michaelom B. Jordanom v glavni vlogi skleniti. Osebe, vpletene v fizični obračun, so aretirali in so začasno v policijskem pridržanju.

Po teh incidentih so vsi trije kinematografi nadaljevali projekcije Creeda 3, kar pa ni veljalo za vse francoske kinematografe – tako je denimo CinéCentre v Dreuxu na svoji spletni strani napovedal, da po "neprimernem vedenju", ki da se ne sklada z njihovimi "vrednotami", umika Creed 3 s sporeda.

O pretepih med omenjenim filmom poročajo tudi iz Nemčije, med drugim iz Bremna, Hamburga in Essna, pri čemer je pri zadnjem posredovala policija.

Creed 3 je sicer za otvoritveni konec tedna predvajalo 600 kinematografov, film pa so v petih dneh predvajali več kot 10.000-krat.