Bela hiša prekipeva od božično-novoletnega okrasja. Foto: Reuters/EPA
Bela hiša prekipeva od božično-novoletnega okrasja. Foto: Reuters/EPA

Številni prostovoljci z vseh koncev in krajev ZDA so tako prišli pomagat krasit prostorne veličastne sobane v Beli hiši, tema letošnjega božiča na domu ameriškega predsednika pa so "preprosta darila". Nič kaj preprosto pa ni okrasje - ljudem zastaja dih ob pogledu na razkošne adventne venčke, bogato okrašene smrečice in zelene girlande, ki se bohotijo povsod. V jedilnici so postavili ogromno maketo Bele hiše, narejene iz medenega testa in oblite z belo čokolado, ki jo čuva ... kdo drug kot Obamov družinski psiček Bo. No, vsaj igračka v njegovi podobi!

Prva dama Michelle Obama pa je že pred dnevi ob velikem pompu sprejela "uradno" božično drevesce Bele hiše, ki so ga ob zvokih slavnostne godbe pripeljali s konjsko vprego. Začele so se tudi že prve praznične zabave in Michelle je tako skupaj z ženami ameriških vojakov v sredo otrokom pomagala pri izdelovanju božičnih voščilnic in okraskov.

Lučke že gorijo!
Množica Američanov se je v torek zbrala tudi pred znamenitim Rockefellerjevim centrom v srcu Manhattna, kjer so med glasnimi vzliki navdušenja in aplavzom prižgali novoletne lučke na velikanski smreki. Prižig luči je spremljal tudi koncert, na katerem so nastopili slavni glasbeniki Kylie Minogue, Mariah Carey, Sheryl Crowe, Boyz II Men, Charice, Jessica Simpson, Josh Groban.

Dolga, dolga pot drevesa
7. decembra pa bodo prižgali lučke tudi na smreki, ki so jo v ponedeljek pripeljali pred znamenito stavbo ameriškega kongresa. Za tem drevesom pa je dolga pot - v začetku je začel svoje "transameriško" potovanje iz zvezne države Wyoming na zahodu ZDA, se na poti na vzhod ustavil v številnih ameriških mestih, kjer so ga občudovali domačini, nato pa končno prispel v Washington. Tam so ga zdaj dobili v roke mojstri okraševanja, ki bodo nanj obesili kar 5.000 okraskov, ki so jih prav tako kot drevo dobili iz Wyominga.

V spodnji foto in video paleti si lahko tudi ogledate, kako so Američani krasili Belo hišo, kako je Michelle Obama sprejela božično drevesce, kako je praznično drevo iz Wyominga končno prispelo na cilj in kako so prižgali lučke na smreki pred Rockefellerjevim centrom.

Božično drevo prispe v Belo Hišo
Božično drevo prispe na Capitol Hill
Prižig luči na smreki pred Rockefellerjevim centru