Quinton (na fotografiji skrajno levo) in Napoleon (skrajno desno) sta se odlično vklopila v navijaško ekipo moštva Los Angeles Rams. Foto: Reuters
Quinton (na fotografiji skrajno levo) in Napoleon (skrajno desno) sta se odlično vklopila v navijaško ekipo moštva Los Angeles Rams. Foto: Reuters

Vse odkar so na največjem ameriškem športnem spektaklu leta 1954 uvedli navijačice, je bila ta vloga rezervirana izključno za dekleta, ki so občinstvo navduševala s plesnimi koraki in tudi vratolomnimi akrobacijami, zdaj pa sta čast nastopiti na velikem dogodku dobila še navijača losangeleških Ramsov.

Lani sta se 27-letni Jinnies in leto mlajši Peron udeležila avdicij, na katerih je sodelovalo 300 ljudi, in postala del 40-članske navijaške ekipe, ki Ramse spremlja na vsaki tekmi. Od kolegic se na igrišču ločita le v tem, da med plesnimi prvinami ne vrtita navijaških cofov. (Njun uspeh je navdahnil tudi Jesseja Hernandeza, ki je kmalu zatem uspešno prestal preizkuse in se pridružil prej izključno ženski ekipi navijačic New Orleans Saints.)

Oba prihajata iz Kalifornije in imata klasično plesno izobrazbo, s plesom se ukvarjata že od malih nog, Jinnies je tudi mojster ličenja in lepotni bloger, Peron pa koregoraf in plesni pedagog. Napoleon je za CBS povedal: "Celoten svet, še posebej svet zabavne industrije, se odpira. In če lahko opraviš neko delo, zakaj ga ne bi?" Quinton pa je v oddaji Good Morning America kratek pogovor prilagamo spodaj izjavil, da se mu zdi, da živi v pravljici.

Sorodna novica Obramba New Englanda poskrbela za šesti prstan Toma Bradyja

Fanta uživata veliko podporo navijačev s tribun, ki so v večini mnenja, da je bil za njuno vključitev že skrajni čas, na maloštevilne negativne komentarje na njunem prvem nastopu 18. avgusta, ko so se Ramsi pomerili z Oakland Raiders, sta od opitih podpornikov nasprotnikov slišala kar nekaj žaljivk na svoj račun pa je bil najpogostejši kratek in jedrnat odgovor: "Živimo v letu 2019."

Kljub tako zavzetemu navijanju z novima okrepitvama pa Ramsi na Super Bowlu niso slavili, premoč so morali priznati New England Patriotsom, ki so dobili Super Bowl z najstarejšim igralcem v svojih vrstah, 41-letnim Tomom Bradyjem.