Messi s svojim največjim oboževalcem  - šestletnim Murtazo iz Afganistana. Foto: EPA
Messi s svojim največjim oboževalcem - šestletnim Murtazo iz Afganistana. Foto: EPA
Zgodba dečka iz Afganistana, ki se za žogo podi v dresu, izdelanem iz modro-belo plastične vrečke, na njej pa je s pisalom napisano Messi 10, se je dotaknila vsega sveta Foto: Reuters

Danes šestletni deček Murtaza Ahmadi se je z Messijem srečal v Dohi pred ekshibicijsko tekmo med savdskoarabsko ekipo Al Ahli in Barcelono.

Malček se je z Messijem družil že pred tekmo, pritekel pa je tudi z njim na igrišče in poziral z nogometaši Barcelone za skupinsko fotografijo ter postavil žogo na sredino igrišča. Murtazo je z igrišča odnesel eden izmed sodnikov.

To je drugo veliko darilo za dečka. Februarja je prejel dresa Barcelone in Argentine z Messijevo desetico na hrbtu ter nogometno žogo.

Zgodba, ki se je dotaknila vseh
Sprva je prišlo pri iskanju Murtaze do zmede, saj je bilo rečeno, da je iskani deček iz Iraka. Novinarji so iskali naprej in na Facebooku opazili zanimive fotografije, ki so bile posnete v vasi Jaghori, ki leži jugozahodno od Kabula v Afganistanu. Njegovo identiteto je potrdil njegov stric Azim Ahmadi, ki živi v Avstraliji.

Kot je povedal njegov oče Arif, je plastično nadomestilo za Messijev dres Murtazi izdelal starejši brat, saj petletnik kar ni in ni mogel nehati jokati, ker je vedel, da pravega dresa nikoli ne bo mogel dobiti.

"Vsak dan me je prosil, naj mu kupim dres, jaz pa sem ponavljal, da živimo v revni vasici daleč od mesta in da mu želenega darila ne morem kupiti. Nato mu je moj starejši sin Hamajon izdelal dres iz plastične vrečke, da bi ga vsaj malo pomiril. Uspelo je, Murtaza je bil zadovoljen," je dejal njegov oče.