8. januarja bi Elvis Presley praznoval 80. rojstni dan, zato je bilo tekmovanje letos še posebej slovesno. Foto: Reuters
8. januarja bi Elvis Presley praznoval 80. rojstni dan, zato je bilo tekmovanje letos še posebej slovesno. Foto: Reuters

Ne le v Presleyjevi domovini Združenih državah Amerike, ampak tudi v Evropi že tradicionalno pripravljajo tekmovanja, na katerih se pomerijo Elvisovi posnemovalci. Med največjimi evropskimi tekmovanji je tudi v nedeljo zvečer sklenjeni European Elvis Tribute Artist Contest, ki je od 2. januarja potekal v angleškem mestu Birmingham.

V treh tekmovalnih dneh se je zvrstilo več serij nastopov - pomerili so se namreč tako poklicni Elvisovi posnemovalci kot tudi ljubiteljski "Elvisi". Najprestižnejši naziv, za poklicnega Elvisovega posnemovalca leta 2015, je domov odnesel Steven Pitman, ki velja za enega najboljših evropskih Elvisov, med finaliste omenjenega tekmovanja pa se je uvrstil vsakič od leta 2012, ko je tekmovanje potekalo prvič.

Na svoji spletni strani med drugim pojasnjuje, da se je v Elvisa in njegovo glasbo zaljubil pri 12 letih, ko je po svetu odjeknila novica, da je kralj rokenrola umrl. Danes Pitman več kot 100-krat letno stopi na oder in se prelevi v Elvisa, nedvomno pa bo to storil tudi čez nekaj dni, 8. januarja, ko bi Elvis praznoval 80. rojstni dan in ko po vsem svetu - še posebno pa v njegovem rodnem Memphisu - pripravljajo praznovanja v čast pokojnemu glasbeniku.

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov s tekmovanja v Birminghamu in videoposnetek enega Pitmanovih nastopov. Foto: Reuters.