Naslovnica Knjige Spletite si svojo kraljevo poroko. Foto: Reuters
Naslovnica Knjige Spletite si svojo kraljevo poroko. Foto: Reuters
Pivo Poljubi me, Kate
Zdaj si lahko privoščite tudi "poročno" pivo z zvenečim imenom Poljubi me, Kate. Foto: Reuters
Vrečke za bruhanje
Vam je slabo? Tudi za to obstaja "kraljevska" rešitev. Foto: EPA

Za eno bizarnejših zgodb je poskrbela pisateljica Fiona Goble, ki je izdala knjigo z naslovom Napletite si svojo kraljevo poroko. Knjiga je v bistvu nekakšen priročnik za pletenje z natančnimi navodili, kako splesti figurice s podobo članov kraljeve družine.

Izdelate lahko volnene figurice Williama, Kate, princa Charlesa, njegove žene Camille, kraljice Elizabete II. in celo nadškofa Canterburyjskega. Ko ustvarite svojo "kraljevo družino", jo lahko nato razporedite po zložljivem "balkonu" Buckinghamske palače, ki je tudi priložen priročniku - v papirnati obliki, seveda.

Bi požirek Poljubi me, Kate?
Pivovarna Castle Rock pa je ob tej priložnosti zvarila posebno svetlo pivo, ki ga je poimenovala Kiss me Kate (Poljubi me, Kate) in ki ga je že mogoče poskusiti v številnih pubih po Angliji.

Nič manj pa niso podjetni niti hotelirji in drugi turistični delavci. Ponujajo namreč najrazličnejše poročno obarvane pakete, ki večinoma vsebujejo čajanko za dva, možnost ogleda poročnega sprevoda in poroke v zaključeni družbi, spominke s podobo Willa in Kate ipd.

Seksajte po kraljevsko
Nekateri pa so šli še korak dlje in pripravili posebne ponudbe z bolj ali manj čudaško tematiko (ki pa ima povezavo s poroko, seveda), spet drugi pa svojim strankam ponujajo pakete, ki so za navadne smrtnike, ki nimajo preglobokih žepov, praktično nedosegljivi. Kensington Park Hotel je vsem, ki si želijo "kraljevskega" seksa, pripravil paket, ki vsebuje sobo z romantično okrašeno posteljo, zavitek "kraljevskih" kondomov s podobo Williama in Kate in dve mini steklenički džina.

Za bogatejše tudi predavanje kraljevega biografa
Londonska hotela The Mandarin Oriental Hyde Park in Hyatt Regency London The Churchill pa sta se s posebnimi ponudbami spomnila vseh tistih, ki imajo kakšen funt preveč. Za malo več kot 20.000 evrov si lahko skupaj s svojim najdražjim/najdražjo privoščite obisk zgodovinskih znamenitosti, zasebni obisk razkošnih domov velikašev, na koncu pa ob izbranih jedeh in kozarčku penine uživate ob ogledu poročne parade.

Slabih 35 tisočakov pa vas bo stal paket, ki vam in še petim gostom omogoča obisk londonskih znamenitosti (po velemestu vas bo prevažala limuzina), ves čas vam bosta na voljo butler in kuharski mojster, vključeno pa je tudi predavanje kraljevega biografa.

Vam je slabo? Tudi za to sta tu Will in Kate!
In če se vaš želodec že ob omembi Williama, Kate in britanske kraljeve družine rahlo vznemiri, je britanska umetnica Lydia Leith poskrbela tudi za vas - oblikovala je namreč vrečke za bruhanje s podobo mladoporočencev.