Vsaka ima svoj faktor ... Foto: Reuters
Vsaka ima svoj faktor ... Foto: Reuters

Mednarodna zveza bodibilderjev (IFBB) je v Pragi pretekli konec tedna organizirala tekmovanje najboljših bodibilderjev, za najboljšega pa je bil izbran Nemec Dennis Wolf, ki je z zmago na turnirju odnesel domov 60.000 ameriških dolarjev.

Mišičaste ženske so se pomerile na bikinitekmovanju, kjer so niso pokazale le izklesanega telesa, ampak so morale biti tudi očarljive - za najlepšo profesionalno bodibilderko v bikiniju je bila izbrana Kanadčanka Justine Munro. Zmaga ji je prinesla 10.000 ameriških dolarjev.

Potek tekmovanja
Tekmovanje "mišičnjakov" se začne z napornimi pripravami - dvigovanje uteži, veliko beljakovin ter ure in ure, preživete v telovadnici, so vsakdanjik bodibilderjev. Da bi ti prepričali žirijo, ni dovolj, da imajo izklesano telo, temveč morajo pokazati tudi šarm.

Preden se bodibilderji, ki svoje gibe ves čas vadijo in izpolnjujejo, povzpnejo na tekmovalni oder, se po vsem telesu namažejo s posebnim oljem, da se njihova koža sveti. Na tekmovanju na Češkem pa, kot je videti, niso pretiravali le z oljem, temveč tudi s samoporjavitveno kremo.