Dobitnik si bo lahko izbral način izplačila. Foto: AP
Dobitnik si bo lahko izbral način izplačila. Foto: AP

V Združenih državah Amerike se še nobena srečka za žrebanje v loterijski igri Powerball ni ujemala s številkami na izbranih kroglicah. Glavni dobitek je tako pred naslednjim žrebom, ki bo 19. julija, narasel na kar milijardo ameriških dolarjev (približno 890 milijonov evrov).

Številka je od zadnjega žrebanja še narasla. Foto: AP
Številka je od zadnjega žrebanja še narasla. Foto: AP

To pomeni, da ima nekdo možnost, da osvoji sedmi najvišji glavni dobitek v ameriški zgodovini in tretji največji za Powerball – največji je novembra lani znašal 2,04 milijarde dolarjev (okoli 1,8 milijarde evra). Morebitni zmagovalec si bo lahko izbral, ali si želi, da mu milijardo izplačajo v letnih obrokih, ali pa vzame enkratni znesek 516,8 milijona dolarjev (okoli 460,4 milijona evrov), kar je vsota še pred davki, poroča AP.

Čeprav nikomur ni uspelo zadeti vseh šestih številk, so trije ljudje osvojili dva milijona dolarjev (okoli 1,8 milijona evrov). Zmagovalni listki so bili prodani v Arkansasu, Georgii in Teksasu. Pet ljudi – iz Connecticuta, Floride, Kentuckyja, New Yorka in Pensilvanije – je osvojilo milijon dolarjev (okoli 890.000 evrov).

V zadnjih 38 zaporednih žrebanjih nihče ni zadel glavne nagrade. Nazadnje si je nekdo glavni dobitek Powerball priigral 19. aprila, dobil je skoraj 253 milijonov dolarjev (okoli 225 milijonov evrov). Glavni dobitek bo naraščal, dokler nekdo ne zmaga.