Foto:
Foto:

Eden od zaposlenih v živalskem vrtu v Johannesburgu je povedal, da se mu zdi 33-letna gorila Lisa že kar zagreta za bodočega partnerja.

In to kljub temu, ali pa morda prav zato, ker je lepotec kar 14 let mlajši od nje: "Lisa je res srečnica! Spoznala bo pravega gizdalina in ni še prestara za parjenje."

Makoka, ki se je rodil v nekem živalskem vrtu v Nemčiji, so v Johannesburg pripeljali že novembra. Zanj so v Južni Afriki izvedeli s pomočjo mednarodne gorilje ženitne posredovalnice, po prihodu pa je bil najprej 45 dni v karanteni.

Da bi se bodoča ljubimca navadila eden na drugega, so Makoka nato nastanili v ogradi poleg Lisine. Gorili se že poznata po vonju, lahko tudi vidita eden drugega v ogledalu, ki je nasproti njunih ograd.

"Opazili smo velike spremembe v Lisinem obnašanju. Veliko časa nameni "lepotičenju" pred ogledalom, kot da bi vedela, da jo Makoko opazuje. In tudi sama dolgo strmi v ogledalo in gleda Makoka," so zadovoljni oskrbniki in znanstveniki.

Želijo si, da bi bili živali pripravljeni na srečanje prav 14. 2., na dan zaljubljencev.

Dodali so še, da bo moral Makoko za nevesto ponuditi "odškodnino", šele potem bosta lahko stanovala v isti ogradi, in pozvali meščane, naj s prispevki pomagajo Makoku.

Lisin nekdanji partner Max, ki je poginil lani, je zaslovel leta 1997, ko se je soočil z oboroženim moškim, ki je skočil v goriljo ogrado, da bi ušel policistom. Nasilnež je 200-kilskega Maxa ustrelil. Odpeljali so ga v eno najboljših bolnišnic v mestu, Max si je opomogel in dočakal visoko starost.