Vsakič je pojedel več kilogramov hrane (slika je simbolična). Foto: EPA
Vsakič je pojedel več kilogramov hrane (slika je simbolična). Foto: EPA

Restavracija Handadi Seafood BBQ Buffet se ponaša s ponudbo, da lahko vsak, za določeno ceno, poje toliko, kolikor zmore (all-you-can-eat). Kitajskemu vplivnežu, ki v živo prenaša prehranjevanje v različnih situacijah, pa so vstop v restavracijo v mestu Čangša prepovedali, saj naj bi pojedel preveč.

Večkrat naj bi namreč prišel in užival ogromne količine hrane – ob prvem obisku naj bi pojedel kar 1,5 kilograma svinjskih krač, ko pa se je vrnil, je zaužil okoli štiri kilograme rakcev. "Veliko lahko pojem, ali je to moja krivda?" je dejal moški, znan le kot gospod Kang, in restavracijo obtožil, da diskriminira ljudi, ki lahko veliko pojedo. Poudaril je sicer, da je vso hrano dejansko tudi pojedel, tako pa ni šla v nič, poroča BBC.

Lastnik restavracije, ki je Kanga uvrstila na črni seznam, pa je dejal, da zaradi njegovih pojedin začel izgubljati denar. "Vsakič ko je prišel sem, sem izgubil več sto juanov (10 juanov je približno 14 evrov)," je potožil lastnik in dodal, da je lahko popil tudi od 20 do 30 steklenic sojinega mleka, pojedel pa cel pladenj svinjskih krač in rakcev. Odločil se je tudi, da v restavraciji vsi tovrstni vplivneži niso več dobrodošli. Nekateri menijo, da restavracija ne bi smela imeti ponudbe, ki si je ne more privoščiti, drugim pa se je lastnik restavracije zasmilil.

Kitajska vlada je sicer že od lani, ko je predsednik Ši Džinping pozval k boju proti tratenju hrane, do vplivnežev, ki snemajo vsebine, povezane s hrano, strožja. Tovrstni videoposnetki bodo morda nekoč postali celo prepovedani.