Novica ne bi bila nič posebnega, če ne bi šlo za najbolj pekočo vrsto hude paprike na svetu, imenovano bhut jolokia.
Tovrstni čili je namreč 100-krat bolj pekoč kot priljubljeni jalapeno. Ko je komisija Guinnessove knjige rekordov slišala za 26-letno Indijko, ki naj bi ji uspelo pojesti kar 60 čilijev v dveh minutah, jo je povabila v London. Dozdajšnji rekord naj bi imela neka Južnoafričanka, ki je pojedla le 8 čilijev v minuti.
Bhut jolokia, znana tudi kot "ghost chili" ("čili duha", saj njegova ostrina odžene duha iz telesa), je vrsta pekoče paprike, ki na Scovillovi lestvici dosega milijon enot. Za primerjavo: jalapeno, ki se uporablja za salso, dosega le 10.000 enot na lestvici, ki meri količino vode, ki nevtralizira ostrost paprike čili.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje