Raziskovalec se bo sladki temi posvetil na oddelku univerze za kemijski inženiring in biotehnologijo, natančneje bo moral ugotoviti, kako preprečiti topljenje čokolade v toplem podnebju.
Vsi, ki jih to zanima, se morajo prijaviti do 29. avgusta, poroča britanski BBC.
Bodoči "doktor čokolade" se bo moral v svojem delu posvetiti raziskavi dejavnikov, ki bodo omogočili, da bo čokolada, ki se sicer začne topiti ob temperaturi, podobni telesa, ostala v trdnem stanju in ohranila lastnosti, ki jih želijo potrošniki tudi, ko jo bodo shranjevali in prodajali v "toplem podnebju".
Raziskovalni projekt je pretežno eksperimentalne narave, a bo terjal tudi dobro matematično znanje, navajajo na univerzi.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje