Njiva je velika 25.000 kvadratnih metrov. Foto: Reuters
Njiva je velika 25.000 kvadratnih metrov. Foto: Reuters

Italijanski umetnik Dario Gambarin je znan po tem, da na polju v severni Italiji s pomočjo traktorja izdeluje ogromne portrete pomembnih osebnosti. Tokrat se je odločil, da ga bo za umetnino na njivi, ki je velika kar 2,5 hektarja, navdihnil avtoportret Pabla Picassa iz leta 1907.

Minilo je 50 let od njegove smrti. Foto: Reuters
Minilo je 50 let od njegove smrti. Foto: Reuters

S svojo poustvaritvijo je tako po njegovo v občini Castagnaro ustvaril največji portret španskega slikarja na svetu. Letos sicer mineva 50 let, odkar je Picasso umrl – umrl je 8. aprila 1973 v Franciji, poroča Guardian.

Njivo že dolgo spreminja v portrete

V preteklosti se je že večkrat lotil tovrstnih podvigov. Novembra 2013 je tako na polju svojih staršev v Veroni pred 50. obletnico smrti nekdanjega ameriškega predsednika razkril upodobitev Johna F. Kennedyja.

Istega leta je Gambarin s traktorjem s plugom in brano na njivi ustvaril podobo papeža Frančiška. Italijan se je odločil, da bo umetnino zaoral, potem ko je papež napovedal dan posta in molitve za mir v Siriji.

Pred ameriškimi predsedniškimi volitvami leta 2016 je polje spremenil v portret Donalda Trumpa, pod njegovo levo ramo pa je napisal "Ciao". Ustvaril je tudi podoben portret Trumpove tekmice na volitvah Hillary Clinton.