Na dražbi zaslužili trikrat več od pričakovanega. Foto: EPA
Na dražbi zaslužili trikrat več od pričakovanega. Foto: EPA

Različne umetnine, starine in kose pohištva iz hiše v Los Angelesu so prodali na Julienovi dražbi. Darren Julien, predsednik Julienovih dražb, ki se ukvarjajo s prodajo osebnih stvari znanih ljudi, je pred dražbo povedal, da pričakujejo, da bodo Jacksonove predmete prodali za največ 400 tisoč dolarjev, vendar pa so kupci ponudili precej več.

Associated press poroča, da je bilo največ zanimanja za tablo, na kateri so bila zapisana sporočila Michaelovih treh otrok, Paris, Princea in Blanketa, med drugim tudi "Očka, radi te imamo". To so prodali za pet tisoč dolarjev. Omaro z ogledalom, na katerega je sporočilo samemu sebi zapisal pevec, pa je bila prodana za slabih 26 tisoč dolarjev.

Na dražbi naj bi bilo na prodaj tudi vzglavje postelje, na kateri je Jackson 25. junija 2009 umrl zaradi prevelikega odmerka močnega zdravila za nespečnost propofola, vendar je njegova družina zahtevala, da se ta predmet z dražbe umakne. Je bila pa zato na prodaj preproga, ki je ležala poleg postelje. Njena izhodiščna cena je bila 600 dolarjev, prodali pa so jo za 15.360 dolarjev.

Prostore dražbene hiše na Beverly Hillsu so opremili tako, da so bili kar najbolj podobni Jacksonovemu domu v Los Angelesu. Ker postelje niso prodajali, pa so pevčeve oboževalce prosili, naj prazno mesto zapolnijo s svojimi sporočili in predmeti, s katerimi se želijo pokloniti preminulemu kralju popa. Vse te predmete so nato dali Michaelovim sorodnikom.