Moški iz Japonske si je želel postati žival. "Moje najljubše živali so tiste s štirimi nogami, predvsem če so prikupne. Razmišljal sem o živali, ki bi bila približno tako velika kot jaz, saj je to realistični model," je dejal Japonec, znan le kot Toko, in pojasnil, da se je tako odločil za svojo najljubšo pasmo psa – škotskega ovčarja. "Ko si ga nadenem, je videti zelo resnično," je še povedal.

Za izdelavo kostuma, ki daje vtis resničnega psa, je najel japonsko podjetje Zeppet, ki je znano po tem, da za filme in reklame ustvarja različne skulpture. Opravo je moral večkrat pomeriti, jo preizkusiti in tudi popraviti, poroča Independent.

"Pasje okostje se lahko kopira na človeško, a ker se struktura tako razlikuje, smo veliko časa porabili za preučevanje, kako bi ga naredili kot psa," je obrazložil eden od zaposlenih pri podjetju. Prav tako so s pomočjo fotografij, posnetih iz različnih kotov, zagotovili, da so kožuh zasnovali tako, da "plapola" kot naraven.

Da so bili vsi končno zadovoljni, je trajalo 40 dni, Toko je za celoten podvig odštel kar 12 milijonov japonskih jenov (okoli 14.683 evrov), na spletu pa je že objavil video svojega "pasjega življenja".