Japonec je pred časom na spletu postal prava senzacija z videoposnetki, v katerih si je nadel realističen kostum škotskega ovčarja. Predvsem veliko pozornosti je pridobil, ko se je v njem podal na sprehod po Tokiu, kjer se je spoznaval tako z ljudmi kot tudi pravimi kosmatinci.

Sorodna novica Japoncu se je uresničila želja: postal je škotski ovčar

Zdaj je opozoril, da ga je javnost narobe razumela – sam trdi, da si nikoli ni želel dejansko živeti kot pes. "Moja želja, da bi bil žival, je kot želja po preobrazbi. Je želja, da bi bil nekaj, kar nisem," je Toco povedal za New York Post in dodal, da si kostum obleče zgolj enkrat na teden, večinoma doma. "Družina je bila presenečena, vendar je to pozitivno sprejela," je še dejal Japonec, ki je glede tega zelo vesel.

Sam sicer ni pričakoval, da bo njegovo "pasje življenje" povzročilo tako velik odziv. Na svojem YouTubovem kanalu I Want To Be an Animal (Želim biti žival, op. a.) je namreč zbral že 19,5 milijona ogledov, ima pa 51.000 naročnikov. Tam deli utrinke svojih pasjih dni, vključno, kako je lažne pasje priboljške, se odpravi v kletko ali pa se prevrača in dela druge trike.

Nekateri sovražni uporabniki so sicer njegovo dejavnost imenovali za bizaren fetiš. "Žalosten sem, da ljudje lahko to mislijo. Rad imam živali in uživam, ko se igram kot škotski ovčar," je poudaril in zatrdil, da je to njegov konjiček, s katerim ne bo prenehal, saj osrečuje njega in druge ljudi.

Kostum ga je stal osupljivih dva milijona jenov (okoli 12.500 evrov), zanj pa ga je po meri izdelalo podjetje Zeppet, ki izdeluje kostume za televizijske oglase in oddaje. Da so ga dokončali, je trajalo kar 40 dni in več popravkov.