Starostnikom so novi obiskovalci zelo všeč. Foto: EPA
Starostnikom so novi obiskovalci zelo všeč. Foto: EPA

Najmlajši sodelavci so lahko stari največ štiri leta, starši pa morajo podpisati pogodbo, po kateri lahko pridejo na delo, "kadar koli so za to razpoloženi".

Malčki in dojenčki bodo seveda lahko počivali vselej, ko jim ne bo do "dela" – kadar bodo lačni, zaspani ali nerazpoloženi. Direktorica doma za starejše Kimie Gondo je povedala, da imajo v domu več kot sto oskrbovancev, večinoma starih približno 80 let. Za nenavadno službo se je prijavilo že več kot 30 malčkov. "Že samo pogled na majhne otroke našim varovancem nariše nasmeh na obraz," je dodala direktorica doma.

Nekaterim varovancem so malčki kot vnuki

Otroci bodo ves čas v domu lahko preživeli s svojimi starši, njihova edina naloga pa je, da gredo z varovanci na sprehod v otroškem vozičku, poroča STA. Varovance je ideja z malčki navdušila, z najmlajšimi zaposlenimi se lahko družijo, jih objemajo in se z njimi pogovarjajo. "Tako ljubki so. Spominjajo me na čase, ko sem sama imela majhne otroke," je dejala ena od oskrbovank. Tudi vodstvo doma je zadovoljno z novimi sodelavci. Po besedah direktorice so se nekateri malčki z varovanci tako zbližali, da so jim kot vnuki.