Ujeli so ga, ko se je vozil z mopedom na grškem otoku Krf. Foto: AP
Ujeli so ga, ko se je vozil z mopedom na grškem otoku Krf. Foto: AP

Vincenzo La Porta, ki naj bi bil tesno povezan z organizirano kriminalno tolpo Camorra v Neaplju, je na begu že 11 let, oblasti so bile neusmiljene pri preganjanju, natančno so spremljale njegovo finančno in spletno dejavnost ter "čakale, da bo naredil napako". Na začetku tega leta se jim je končno posrečilo.

Opazili so ga namreč na fotografiji nogometnih navijačev, ki so slavili v Grčiji. "Izdala ga je njegova strast do nogometa in do Napolija," je zadovoljno povedala neapeljska karabinjerska policija in dodala, da so bile fotografije posnete po tem, ko je Napoli letos osvojil svoje prvo italijansko prvenstvo po 33 letih. "Navdušeni La Porta se ob zmagi na prvenstvu ni mogel upreti slavju," so še dodali policisti o fotografiji, na kateri zločinec, ki je nosil bejzbolsko kapo in mahal z barvami zmagovalne ekipe, med navijači Napolija praznuje pred krfsko restavracijo, poroča BBC.

Preiskovalci so vedeli, da gre zanj, in mu sledili v Grčijo. Z malo pomoči grških kolegov je policija enega najnevarnejših italijanskih ubežnikov, ki je bil v Italiji v času odsotnosti že obsojen zaradi zločinskih dejavnosti, utaje davkov in goljufije, končno le aretirala. Ujeli so ga, ko se je vozil z mopedom na grškem otoku Krf, trenutno je tako v zaporu in čaka, da ga izročijo Italiji.

La Portov odvetnik je za tiskovno agencijo AP povedal: "V Grčiji si je ustvaril novo družino. Ima devetletnega sina in za preživetje dela kot kuhar. Trpi za srčnimi boleznimi. Če ga izročijo, bosta on in njegova družina uničena," je poudaril odvetnik La Porte, ki ga v primeru izročitve čaka zaporna kazen, dolga 14 let in štiri mesece.