Dirndl sestavljajo korzet, bluza, krilo in predpasnik. Foto: EPA
Dirndl sestavljajo korzet, bluza, krilo in predpasnik. Foto: EPA

Odhod k zobozdravniku številnim predstavlja prave nočne more. Neka nemška zobozdravnica pa je svojim pacientom pregnala strah z dekleti v dirndlih. Marie Catherine Klarkowski iz Münchna je namreč zase in za svoje asistentke kupila nekoč tradicionalno oblačilo alpskih kmetic, ki je znano po globokem dekolteju.

Zobozdravnici se je porodila ideja, ko je na Oktoberfestu videla, kako turisti zrejo v dekolteje hostes: "Najpomembneje je pregnati strah pri pacientih, pogled na dekolte pa deluje kot afrodiziak, ki odlično umika pozornost od bolečin." Marie se je pošalila, da z novo opravo nekaterim izmed pacientom sploh ni treba reči, naj odprejo usta: "Od takrat, ko smo zamenjale uniforme, imamo trikrat več dela, vsi novi pacienti pa so moškega spola."

41-letna Marie se zaveda, da se je število pacientov drastično povečalo zaradi nove oprave, a da nje to ne moti, saj ji je pomembno le, da svoje delo opravi dobro in brez težav. Ena izmed asistentk je dejala, da je delovno vzdušje z uvedbo novega načina oblačenja veliko bolj sproščeno.