Na tekmi najbogatejše košarkarske lige je vmes posegla ... moda. Ko so se igralci zbrali na igrišču, da bi se tekma začela, so se začeli zmedeno gledati, saj so bili oboji oblečeni v belo barvo, tako da se skorajda niso ločili med seboj.

Igralci Oklahome so bili gostitelji in so nosili drese bele barve, kakršna je njihova prava barva za domače tekme. Napako so tako naredili Grizliji, ki so prav tako nosili bele drese, ki jih imajo sicer oblečene na domačih tekmah, ne pa na gostovanjih.

Ko so tudi sodniki ugotovili, da je na igrišču deset igralcev v beli, je glavni sodnik James Williams obvestil gledalce: "Začetek tekme bomo prestavili, da si bo Memphis lahko nadel prava oblačila." Gostujoči košarkarji so se nato odpravili v garderobo, od koder so se vrnili s pravilnimi, temnomodrimi dresi.

Zabaven zaplet se je seveda hitro razširil po družbenih omrežjih in poskrbel za duhovite odzive košarkarskih navdušencev. Vsi so se strinjali, da česa takega še niso videli, tudi komentator na televiziji Memphis TV Brevin Knight, ki je dejal: "V 25 letih spremljanja Lige NBA še nisem doživel, da bi se obe ekipi prikazali v enakih dresih."

A pomota ni zmedla Grizlijev, ki so slavili s 125:118.

To pa je pravilno – beli proti temnomodrim. Foto: AP
To pa je pravilno – beli proti temnomodrim. Foto: AP