Foto:
Foto:
Hotel stoji več kot 1.000 kilometrov stran, v Nemčiji.

Pri hotelu pa je se zataknilo. Christina Cooke, ki se je uporabe interneta naučila le tri tedne prej, preden je po njem opravila rezervaciji hotela in kart, je menila, da imajo sobe v enem izmed hotelov na Costi del Sol. Kar pa seveda ni bilo res.

Ko je družina prispela v Benalmadeno, ni mogla najti hotela Avalon Hotelpark, saj je ta postavljen več kot tisoč kilometrov stran, v Nemčiji.

28-letna Christina, 32-letni mož Mark in njuni hčerki, osemletna Charlotte in petletna Alice, so tako izgubili 500 funtov zaradi rezervacije napačnega hotela. Poleg tega so zapravili dodatnih tisoč funtov za hotel v Španiji in za hrano.

Christina je napako priznala in povedala, da se je sicer že kdaj zmotila, a le v naslovu, nikoli pa ni mogla tako zgrešiti, kot je zdaj. Menila je, da se lahko sama znajde in ne potrebuje turistične agencije, da bi ji uredila aranžma počitnikovanja. Vendar ji to ni uspelo.

Sicer pa je v Veliki Britaniji veliko takih, ki sami organizirajo počitnice, ne da bi se prej pozanimali pri kateri od turističnih agencij. Tako zdaj 1.500 Britancev obžaluje, da se pri "delu" ni obrnilo na turistično agencijo, med njimi je tudi Christina Cooke.

Tudi Slovenci radi potujemo na "lastno pest", ne da bi prej rezervirali hotelsko sobo. Seveda to večinoma ne velja za potovanja med poletno turistično sezono, posebej če smo namenjeni v države ob Sredozemskem morju. Ne da bi vedeli, v katerem izmed hotelov bomo prespali, se običajno odpravimo v države Srednje in Južne Amerike, kar velja predvsem za mlajše.