Demokratka Harris trenutno rahlo vodi v anketah na nacionalni ravni. Foto: Reuters
Demokratka Harris trenutno rahlo vodi v anketah na nacionalni ravni. Foto: Reuters

Na police ameriških trgovin prišla knjiga o dosežkih Kamale Harris. Opis 191 strani dolgega dela The Achievements of Kamala Harris, čigar avtor je Jason Dudash, obljublja najizčrpnejši in najobširnejši popis njene 20-letne politične kariere.

Poglobljen zapis, ki naj bi se osredotočal na njene politične podvige in izjave ter naj bi temeljil na dejstvih, naj bi bil rezultat večmesečne podrobne raziskave. Cilj naj bi bilo prepričati bralce, zakaj je primerna za predsedniško kandidaturo.

Marsikdo, ki je pričakoval, kar je bilo obljubljeno, pa je po tem, ko je odprl knjigo, ostal brez besed. Večina strani je namreč praznih – dokaz tega je videoposnetek iz neke trgovine, ki je zaokrožil po spletu in si ga je ogledalo že okoli dva milijona ljudi. Uporabniki so knjigo označili za "takojšnjo klasiko".

Številne predvsem zabava to, da je knjiga, ki se jo da dobiti tudi na spletu, postala prodajna uspešnica na platformi Amazon. Njena splošna ocena je odlična – pet zvezdic.

Tam je sicer tudi napisano opozorilo, da so zaradi "levičarskih odvetnikov obvezani povedati, da je knjiga večinoma prazna".

Demokratka Harris trenutno rahlo vodi v anketah na nacionalni ravni, ankete po ključnih državah pa so tesne, kandidata pa se menjavata v rahlem vodstvu. Zaradi elektorskega sistema bodo o zmagovalcu volitev, ki bodo 5. novembra, odločali volivci Pensilvanije, Michigana, Wisconsina, Severne Karoline, Georgie, Arizone in Nevade.