Foto: EPA
Foto: EPA

Incident se je zgodil pred dnevi, potrdila ga je tudi sama letalska družba. Prestrašeni potniki so na družbenih omrežjih objavili posnetke plazilca, ki je polzel skozi predale za prtljago nad njihovimi glavami. "To je zelo redek dogodek, ki pa se lahko občasno zgodi na vsakem letalu," so sporočili iz družbe.

Ko je novica, da je na krovu nepričakovan potnik, prišla tudi do pilota, je ta letalo preusmeril na bližnje letališče v mestu Kuching, piše CNN. Potniki so izstopili, delavci pa so kačo odstranili. Po kratkem postanku je letalo znova vzletelo in pristalo v Tawauu. "Varnost in dobro počutje naših potnikov sta za nas prioriteti. Lahko rečemo, da kljub kači na krovu varnost potnikov ali posadke v nobenem trenutku ni bila ogrožena," so še dejali v AirAsii.

Prevoznik ni pretiraval – dejansko so se v preteklosti že zgodile podobne nevšečnosti. Leta 2012 je neki potnik, sicer lastnik trgovine s plazilci, na krov letala družbe Egyptair pretihotapil kobro. Stlačil jo je v svojo ročno prtljago, a kača mu je pobegnila in ga ugriznila v roko. Na letala pa kače zaidejo tudi same od sebe. Leta 2016 je tako neka Škotinja, ki se je vračala s počitnic v Avstraliji, sredi poleta z grozo ugotovila, da se je v njen čevelj zatekel piton.

Kelihatan seekor ular dalam pesawat dlm penerbangan dari KL ke Tawau. Pesawat terpaksa emergency landing di AirPort Kuching #fyp