Umik s trga mobilne telefonije. Foto: EPA
Umik s trga mobilne telefonije. Foto: EPA

Družba, ki je dolgo veljala za pionirko na področju operacijskega sistema android, zadnja leta ni več zmogla vzdrževati koraka z drugimi proizvajalci pametnih telefonov. Pri proizvodnji mobilnih telefonov je od leta 2015 naštela že 23 zaporednih četrtletij z izgubo.

Za podjetjem so leta izgube. Foto: EPA
Za podjetjem so leta izgube. Foto: EPA

Kot so danes sporočili iz drugega največjega južnokorejskega proizvajalca elektronike, se umikajo iz izjemno konkurenčnega sektorja, tako pa se bodo lahko bolj posvetili rasti na področju izdelave elektronskih komponent za avtomobile, robotike in umetne inteligence, poročajo tuje tiskovne agencije.

Izpadli iz prve deseterice

Od drugega četrtletja 2018 se podjetju zaradi konkurence cenejših kitajskih proizvajalcev ni več uspelo uvrstiti na lestvico desetih največjih proizvajalcev mobilnih telefonov, njegov tržni delež pa je bil manjši od treh odstotkov.

Enota, ki proizvaja pametne telefone, je od leta 2015 skupno ustvarila za več kot 4,4 milijarde dolarjev izgube. Po poročanju tujih medijev so se sicer z vietnamsko družbo Vingroup sprva pogajali o prodaji enote, ki se ukvarja s proizvodnjo mobilnih telefonov, vendar pa so pogajanja propadla.

LG v prihodnje ne bo povsem opustil razvoja mobilne tehnologije, saj je ta vse pomembnejša pri povezovanju naprav v pametnih domovih in na drugih poslovnih področjih.

Foto: EPA
Foto: EPA