Za (ne)srečneža je bil dobiten 58. krog igre loto. Foto: BoBo
Za (ne)srečneža je bil dobiten 58. krog igre loto. Foto: BoBo

20. julija je Loterija Slovenije v igri lotko izžrebala kombinacijo 2-6-6-3-7-5. Neki srečnež, ki je listek vplačal na prodajnem mestu Pošte Slovenije na Tacenski 133 v Ljubljani, je imel pravilnih vseh šest številk, kar pomeni, da je zadel 1.307.522,30 evra.

Na Loteriji so dejali, je težko govoriti zakaj "dobitnik" 1,3 milijone evrov vrednega lotka 6 ni prevzel: "Običajno se v takšnih primerih pojavljajo špekulacije o tem, da je igralec listek izgubil, da ga je založil in ga ne najde, obstaja možnost, da igralec sploh ne ve, da je imel dobitek lotko ipd."

Na Loteriji Slovenije so za MMC pojasnili, da se je prvič zgodilo, da je ostal tako velik dobitek. Loterija je namreč vse večje dobitke v preteklosti izplačala. Dodali so še: "Tudi sicer je danes situacija glede neizplačanih dobitkov povsem drugačna: včasih so ostajali tisti majhni dobitki, evro, dva, danes pa ni več tako. Igralci pridejo unovčit večino dobitkov - ali jih nato porabijo za nadaljnje igranje ali pa si jih izplačajo."

V zakonsko določenem 67-dnevnem roku za izplačilo dobitka - rok za izplačilo dobitka je potekel 25. septembra - denarja ni prevzel nihče, zato bo Loterija Slovenije skladno s pravili igre po dokončnem obračunu in likvidaciji igre ter po realizaciji vseh predpisanih postopkov neizplačani dobitek vrnila v igro loto. Sklad za sedmico bo tako predvidoma v 88. krogu lota, žrebanje bo v nedeljo, 2. novembra, višje za 1.307.522,30 evrov.

Loterija bo natančno informacijo o višjem skladu za sedmico vsem udeležencem lota posredovala preko posebnih obvestil, ki bodo na voljo na vseh prodajnih mestih Loterije in na spletni strani Loterije.