Monica je pred 12 leti izdala knjigo z naslovom Monica's Story. Foto: EPA
Monica je pred 12 leti izdala knjigo z naslovom Monica's Story. Foto: EPA

Monica je danes stara 37 let, svet pa jo je spoznal kot pripravnico v Beli hiši, ko se je intimno zapletla s takratnim ameriškim predsednikom Clintonom. Izbruhnila je velika afera, ki bi Clintona skoraj stala položaja, a čez čas so se razmere umirile - o Monici se ni več veliko govorilo, Clinton pa je ohranil zakon s Hillary.

V letih, ki so sledila, je Monica precej denarja obrnila z gostovanji v televizijskih oddajah, v katerih je razlagala o svoji bližnji izkušnji s predsednikom, podala se je v poslovni svet in se preselila na Otok. Globoko v sebi pa je bila menda ves ta čas nesrečna, saj njeno srce še hrepeni po Clintonu.

"Takoj bi ga sprejela"
Hodila je sicer z nekaj moškimi, a nobena zveza ni pripeljala do poroke ali naraščaja, vzrok pa naj bi bil izključno na njeni strani. "Monica še vedno ni prebolela Billa, in če bi se jutri pojavil pred njenimi vrati, bi ga brez premisleka sprejela v svoj objem. Pravi, da ga bo ljubila do smrti in da ne verjame, da lahko v njeno življenje še kdaj vstopi moški, ki jo je tako osrečil kot on," je prijateljica zaupala reviji National Enquirer.

Lewinskyjeva je celo svojega psa poimenovala Billy. Danes živi v Los Angelesu in nima stalne službe.