55-letni taksist iz Mexico Cityja lahko pogoltne na ducate najbolj pekočih mehiških paprik, si z njimi drgne kožo in si celo stiska njihov sok v oči, ne da bi pomežiknil. "Pekoče paprike zame niso pekoče, name nimajo vpliva, jem jih kot sadje," je Quiroz pred kratkim povedal na neki tržnici v mehiški prestolnici, kjer nakupovalci kar niso mogli verjeti, ko je pred njihovimi očmi grizljal habanero, najbolj pekočo pekočo papriko v deželi, kjer je hrana že sicer pekoča.
Cilj: Guinnessova knjiga rekordov
Quiroza je s svojim "talentom" zaslužil že na tisoče dolarjev in želi si postati svetovni prvak v jedenju čilijev, a najprej mora najti organizacijo, ki mu bo voljna podeliti tak naslov. Njegov največji enkratni zaslužek je bil 2.000 dolarjev; to je bilo na tekmovanju, ki ga je organizirala lokalna televizijska postaja. A njegove ambicije segajo dlje - rad bi, da njegove sposobnosti prepoznajo tudi pri Guinnesssovi knjigi rekordov, saj je prepričan, da nihče na svetu ne more pogoltniti več pekočih paprik, ki so po njegovem mnenju "ponos Mehike", zato bi morali prav v Mehiki prirediti tudi svetovno prvenstvo v jedenju pekočih paprik.
Mehičan je svojo sposobnost odkril, ko je bil star sedem let in je z drugimi stavil, da jih lahko premaga v številu pojedenih čilijev. Nikoli ni izgubil. "Najboljši sem. Nimam konkurentov," pravi. Zaradi svoje nenavadne neobčutljivosti na pekočo papriko še nikoli ni bil pri zdravniku, saj je prepričan, da ni z njim nič narobe. "Med jedenjem pekoče paprike se počutim krasno," je dodal.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje