Pivo 'Konec zgodbe' je zelo polno pivo z različnimi vonji, kot so med, meta in cimet. Foto: Forbes
Pivo 'Konec zgodbe' je zelo polno pivo z različnimi vonji, kot so med, meta in cimet. Foto: Forbes
Pivo
Nagačene živali in pivo - kako gre to skupaj? Foto: Forbes

Pivovarna BrewDog, ki rada izziva z nenavadnimi hmeljnimi napitki - decembra so izdelali temno pivo Tactical Nuclear Penguin, ki vsebuje 32 volumenskih odstotkov alkohola, je znova "presegla" samo sebe.

Škotski pivovarji, ki se radi imenujejo kar "odpadniki" med pivovarnami, so v petek v manj kot štirih urah razprodali dvanajst steklenic piva, ki ga bodo lastniki lahko točili kar iz kožuhov nagačenih veveric ali podlasic.

Pivo, močnejše kot viski
Omejena izvedba belgijskega svetlega piva vsebuje rekordnih 55 volumenskih odstotkov alkohola, zato so Škoti novost poimenovali kar "Konec zgodbe". Steklenice, prodane v petek, so bile tudi najdražji primerki te alkoholne pijače, saj je bilo treba za "veveričjo steklenico" odšteti 840 evrov, za "podlasičjo" pa nekaj evrov manj.

Zagovorniki živali zgroženi
Zaradi milo rečeno nenavadne oziroma neokusne embalaže pa so se oglasili borci za zaščito živali. Libby Anderson je opozorila: "Tako pakiranje nima smisla, gre za precej sprevrženo potezo. Uporaba mrtvih živali s takimi nameni je zelo negativna ideja, saj bi, prav nasprotno, za živali morali čim bolj skrbeti in jih ohranjati pri življenju."

Direktor BrewDoga James Watt pa je dejal, da je ta sporna pijača zadnja v vrsti njihovih "eksperimentalnih piv": "Kot zadnjega v vrsti zelo močnih piv smo želeli narediti nekaj zgodovinskega, nekaj veličastnega." Zagotovil je tudi, da višje od 55 volumenskih odstotkov alkohola ne bodo poskušali iti, hkrati pa svetoval: "To pivo raje pijte v kozarcih za viski kot pa v pollitrskih kozarcih, ki jih običajno uporabljate za pivo."