Musk je prodal enega izmed Twitterjevih zaščitnih znakov. Foto: EPA
Musk je prodal enega izmed Twitterjevih zaščitnih znakov. Foto: EPA

Na spletni dražbi, ki je trajala dobrih 24 ur, je Musk največ iztržil za zaščitni znak podjetja. Modrega ptiča je prodal za 100.000 dolarjev (92.400 evrov). Poleg tega je za 40.000 dolarjev prodal tudi tri metre visoki neonski napis Twitter, poroča BBC.

Med Muskovimi žrtvami so se znašli tudi lonec za rože v obliki simbola @, konferenčna miza, aparat za kavo, hladilnik za pijačo in moderni pisarniški stol.

Musk je Twitter prevzel konec oktobra lani, od tedaj pa, kot njegove besede povzema francoska tiskovna agencija AFP, "stroške reže kot nor". Finančni manevri naj bi popravili slabo finančno stanje podjetja, ki ga je prevzel za 44 milijard dolarjev.

Dražbo je organiziralo podjetje Heritage Global Partners, katerega uslužbenec Nick Dove je za gospodarsko revijo Fortune decembra sicer dejal, da dražba "ni povezana s finančnim položajem Twitterja". "Če kdo resnično misli, da bo prihodek od prodaje nekaj računalnikov in stolov poplačal tamkajšnjo goro (finančnih težav, op. a.), potem je bedak," je dejal.

Twitter ne plačuje najemnine

Musk je novembra lani opozoril, da ima podjetje po odhodu več oglaševalcev "velik upad prihodkov", in posvaril pred stečajem. Twitter neuradno v več pisarnah po svetu ni plačal najemnine, vključno s sedežem podjetja v San Franciscu, kjer je najemodajalec zaradi neplačevanja sprožil tožbo.

Ustanovitelj podjetja Tesla od decembra lani prav tako ni več najbogatejši človek na svetu, saj ga je prehitel Francoz Bernard Arnault, izvršni direktor koncerna za luksuzne izdelke LVMH. Guinnessova knjiga rekordov je januarja letos sporočila, da je Musk s 165 milijardami dolarjev izgubil največ osebnega premoženja v zgodovini.

Trimetrski neonski napis Twitter je k novemu lastniku odšel za 40.000 dolarjev. Foto: EPA
Trimetrski neonski napis Twitter je k novemu lastniku odšel za 40.000 dolarjev. Foto: EPA