Študent se je sprl s stevardeso zaradi prtljage, situacija pa je kmalu ušla izpod nadzora. Foto: EPA
Študent se je sprl s stevardeso zaradi prtljage, situacija pa je kmalu ušla izpod nadzora. Foto: EPA

Najprej sta se zaradi plačila dodatne prtljage sprla stevardesa in en sam potnik, ki pa je bil del velike skupine belgijskih študentov, ki so se vračali domov z otoka Lanzarote, na katerem so preživeli teden dni počitnic. Študent je grobo odrinil stevardeso, tej so na pomoč priskočili preostali člani posadke in nekaj drugih potnikov, a skupaj so stopili tudi študentje in prerivanje se je začelo stopnjevati.

Situacije ni mogel umiriti niti pilot, zato je na pomoč poklical policijo, a tudi njihova lepa beseda ni padla na plodna tla, saj so študentje besneli še naprej. Policistom ni preostalo drugega, kot da jezne mladeniče pospremijo z letala in jim prepovejo vnovično vkrcanje na let FR8175. Ryanairovo letalo je v Charleroi nato odletelo s triurno zamudo, v vodstvu družbe pa so se zaradi incidenta že opravičili preostalim 66 potnikom na krovu.

S težavnimi 100 študenti sprva niso hoteli imeti več nobenega opravka, vendar so po posredovanju belgijskega konzula le privolili, da bodo mladino odpeljali nazaj v Belgijo, vendar pod določenimi pogoji - v manjših skupinicah in na ločenih poletih.