Foto: Sotheby's
Foto: Sotheby's

Beli športni copati so opremljeni z mavričnim Applovim logotipom ob strani in na zgornjem delu ter so bili po meri izdelani za uslužbence podjetja za nacionalno prodajno konferenco sredi 90. let.

"Ker je šlo za darilo za enkratno rabo, ti športni copati nikdar niso dosegli širše javnosti, zato so popolnoma obskurni,” so zapisali pri Sotheby’su v svojem katalogu.

Sorodna novica Applov iPhone iz leta 2007 prodan za kar 190.000 dolarjev

Čeprav proizvodnja športnih copat za Apple ni običajna, pa je ta tehnološki velikan leta 1986 lansiral linijo oblačil in modnih dodatkov “The Apple Collection", ki je vsebovala vse od skodelic, dežnikov, torbic, obeskov za ključe in celo jadralno desko, vse opremljeno z mavričnim Applovim logotipom.

Športni copati velikosti 44 so popolnoma novi, v originalni škatli, z njimi pa dobite še rdeče vezalke. Kljub temu se kažejo določeni znaki starosti, vključno z rumenenjem okoli podplatov, poroča CNN.

To sicer ni prvi Applov arhivski kos, ki se je v zadnjih mesecih prodal za vrtoglavo vsoto.

Prejšnji mesec so na dražbi prodali prvo izdajo iPhona iz leta 2007 za več kot 190.000 dolarjev, na dražbi novembra pa so za 200.000 dolarjev prodali ponošene Birkenstock sandale, ki jih je nosil pokojni soustanovitelj Appla Steve Jobs.